onsdag 15 januari 2014

Driving Miss Daisy

Det här var en sån där allmän feel good-film som gav en ett leende på läpparna. Driving Miss Daisy handlar om gamla Miss Daisy som inte längre får lov att köra bil för sin son som istället anställer en chaufför, som spelas av Morgan Freeman.


Det finns egentligen inte så mycket en kan säga av denna gamla rullen utan att avslöja allt för mycket av handlingen, men den är så väldigt charmig att ja, den är sevärd helt enkelt.

Filmen spelar väldigt mycket på stereotyper men det gör inte jättemycket i just detta fallet. Detta eftersom den utspelar sig i en tid där en förväntar sig att stereotyper ska porträtteras.Det märks nog att jag inte är helt överväldigad av denna filmen, men den var absolut sevärd och den känns lite som en sån film en borde se. På något sätt. Freemans karaktär är väldigt mycket gladare än i Shawshank men de påminner ändå om varandra.

Jag är trött, men tyckte att jag borde skriva något så länge jag mindes filmen. Inser att jag egentligen inte skrev om filmen utan snarare runt den, men det spelar ingen roll just nu. Den har blivit omnämnd.

Något annat jag kan nämna är att min skoltermin snart har kommit till sin ände och jag överlevde! Den slutar på torsdag klockan 16. Och vårterminen börjar på måndag klockan 9. Härligt med högskolan, det här med att en termin inte upphör bara för att vi har skoluppehåll. Jag saknar grundskolans och gymnasiets sätt att se på saken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar