fredag 13 januari 2017

Årets önskelista

Som vanligt efter jul så börjar jag tänka på min födelsedag, och som den födelsedagsgris jag är så tänker jag även på alla saker som jag kan önska mig i födelsedagspresent. Det är bra att fylla år 2 månader efter jul eftersom jag oftast kommer på vad jag önskar mig i julklapp lagom till trettonhelgen. På det viset hinner jag få ihop en lista tills februari.

I år handlar det mest om inredning känner jag. Det är ju inte så jättekonstigt då jag precis har flyttat in hos Peter och han är ju själv nyinflyttad så det är mycket inredning som diskuteras för tillfället.

Det mesta är vi dock (otroligt nog) rörande överens om. Till exempel så är vi i behov av en säng som är stor nog för oss båda och som ändå får plats i sovrummet. Och som de trogna IKEAkunder vi är så hade det varit bra med presentkort hos just IKEA.


En annan sak som jag önskar mig är en (eller flera) Prisma-ramar från Umbra. De finns i olika storlekar och färger men det är specifikt de svarta i måtten 4x4", 4x6" eller 5x7" som jag tycker om.

För att mixa upp det ännu mer (än med olika storlekar av samma ram) så tänker jag att en svart Matrix-ram, även den från Umbra, hade passat bra in i gänget också. Alla ramarna finns hos Illum Bolighus, och inte bara på hemsidan utan också i deras fysiska butik på Emporia.


På sistone så har jag utvecklat ett intresse för sticklingar och att försöka driva upp nya blommor till fönstren. Därtill kommer också självklart krukor i alla möjliga färger och former. Jag hittade t ex en jättefin mintgrön kruka i mina föräldrars källare som tydligen varit mormors. I den bor numera min doftpelargon som jag fick som stickling av en kompis. Jag har ingen klar idé om exakt vilken sorts kruka jag vill ha, men hos Ellos hittade jag i alla fall dessa 6. 
Sen är sticklingsvaser ganska trevliga också.

En annan sak som går i lite samma tema är vasen Äng från Klong. Upptäckte den genom Hanna som vi gav en sådan i födelsedagspresent, dock ville jag ha en likadan själv nästan omgående. då den är löjligt snygg. Tänker typ vitsippor och vintergäck i den i vår, så himla fint!Nästa stopp på önskelistan är något så otroligt kul som presentkort, igen. Något som min mor fått erfara genom åren är att jag kan vara hopplös att handla kläder åt då det aldrig går att förutse vad jag kommer tycka om och vad jag kommer avsky. Stackars mor, varannan gång hon köper kläder till mig så kollar jag på henne som om hon var en utomjording och varannan gång hon köper kläder till sig själv så lägger jag beslag på plagget. Men ja, presentkort på Monki, H&M, Indiska, Udda Tina, Gudrun Sjödén eller MQ.

Sen är jag ju väldigt kräsen när det kommer till böcker att läsa också så presentkort på en bokhandel hade också varit guld, kanske rent av någon bokhandel online som Bokus eller Adlibris så att jag kan välja och vraka.
I ett försök att få ihop en enhetlig servis så kamperar jag numera ganska mycket på Tradera, då både Peter och jag är väldigt förtjusta i Rörstrands Tim. Den säljs inte längre av Rörstrand själva så det är ju Tradera, Blocket samt diverse second hand och vintage-butiker som en får leta. Hittills så har jag hittat 6 st mattallrikar 24 cm i diameter samt 2 st assietter 18,2 cm, men hoppas kunna få ihop några till. Så springs denna servis på i en affär och bär ett rimligt pris så hade det ju varit roligt.
Det sista jag kan komma på som dessutom går hand i hand med en tidigare post är något så enkelt som sticklingar. Vi har Elefantöron-sticklingar så det står oss upp i halsen (vi behöver rent av kasta ut några), så jag tycker det kunde vara roligt att få ta del av andras blommor och försöka få en ny sorts stickling att ta sig. 


Slutligen, om du tycker att jag är en ha-galen, bortskämd fjant men ändå tycker om mig och vill göra något fint för mig, skänk en slant till Clowner utan Gränser, Rädda Barnen eller Unicef så värmer det bra hos både dig och mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar