fredag 27 maj 2011

Hade inte så mycket att säga

Det är lugna dagar just nu. Har inte så mycket att göra, dels eftersom jag inte har börjat jobba än, även om det närmar sig(!) Men mest eftersom jag är pank och inte direkt vet vad man kan göra i Sydney när man är pank.

Något jag gjort i veckan var att gå till Hard Rock och fylla i fler papper och få lite mer information. Informationen bestod av att de ännu inte vet 100. Om något egentligen. De tror att restaurangen öppnar den 21:e eller kanske 22:e juni. Och de vet mer eller mindre att träningen börjar den 14:e, men jag kommer kanske börja jobba den 2:e redan, med att ställa restaurangen i ordning. Allt beror på något annat mer eller mindre. Så känns ganska luddigt och flummigt, men det gör inte jättemycket just i detta ögonblick. Antingen börjar jag nästa vecka, eller så blir det veckan efter det.
Det var på onsdag förmiddag. Eftermiddagen spenderades med tvättmaskinen och kvällen på Cafe Svensson, som fyllde 10 år. På hela taget en väldigt busy dag.

En annan sak som ordnat sig den här veckan var att jag har fixat mig ett tax file number. Tydligen kan man inte jobba annat än svart i Australien utan det, trots att jag har mitt arbetstillstånd. Men trots att jag nu har ett skattenummer så ska jag visst inte direkt betala skatt. Utan det ska företaget jag anställt mig göra. Eller något sådant. Jag fattar inte, allt jag vet är att jag inte kunde få betalt från mitt förra jobb utan att ha ett sådant nummer. Dock tog det nästan 4 veckor för det att ta sig fram.
Men i måndags fick jag tag i det genom att ringa till staten och beklaga mig. Efter lite snurrigheter fick jag numret över telefon och jag travade iväg till mitt gamla jobb för att överlämna det.
Där sa flickan i receptionen att jag förhoppningsvis skulle få betalt på fredag. Alltså idag. Det har inte skett och jag vet inte exakt varför. Antingen har de varit sega med administrationen och inte lyckats få iväg pengarna i tid. Eller så har de fått för sig att jag inte ska ha några pengar.
Men om det är den första anledningen så borde jag få pengarna senast på fredag nästa vecka.
Om det är den andra anledningen så måste jag ta mig dit igen och klaga. För jag sålde för åtminstone $200 och de är pengar jag slet för och förtjänar.
Men jag har verkligen ingen lust att gå dit igen, mådde fysiskt dåligt när jag kom ut därifrån, och då träffade jag inte ens hon den där hemska. Det tog max 10 minuter. Men att behöva göra om det.. Inget jag vill göra, verkligen inte.

Idag fredag har jag inte gjort så mycket. Började läsa Millennium-serien i tisdags, lånade dem från Svenska Kyrkan och idag är jag nästan halvvägs i 3:e boken. Det betyder att jag kommer vara boklös innan tisdag (dagen då jag vanligtvis förnyar min läshög), vilket inte alls är bra. Men jag får väl överleva, så går det ibland. Men ja, böckerna är väldigt bra, och jag måste säga att filmerna i jämförelse inte var så kassa. För även om de lämnade ute en del och rent av raderade vissa karaktärer så funkar storyn väldigt bra. Synd bara att Lisbeth Salander är en sådan fruktansvärt svår person att gestalta, för även om Noomi Rapace gjorde ett utomordentligt jobb så förstod jag inte henne helt innan jag läste boken. Alltså, läs böckerna. Konstigt att det tagit mig så enormt lång tid att få tummen ur och göra det. Min vanliga envishet antar jag.
För övrigt är det Pizza-night på Home (mitt vandrarhem) och de bjuder på gratis pizza vid halv8. Så det är middagen ikväll. Lagom.

Imorgon är det lördag och då är jag bjuden på en hemmafest hos min kompis Ellinor. Hon är från Sverige, Skåne rent av och jobbar på en pub/bar här i Sydney. Eftersom vi alla blir så kristna när vi åker utomlands så träffades vi självklart på Cafe Svensson. Men hon är kul och jag tror det blir en väldigt trevlig fest. Alltid kul att träffa folk jue.

En sak som gjorde mig lite förbannad (läs folkilsken) igår var att något slutligen bestulit mig. På mat, tupperware och apelsinjuice. Konstig människa dock, för i min väska i kylen stod även min oöppnade låda goon, men den var orörd. Jag förstår mig inte på folk. Dock sörjer jag min tupperware-låda, för när jag väl lagar mat så blir det oftast så mycket att jag kan spara 2 portioner. Tjuven i fråga var dock inte den smartaste. Uppenbarligen så orkade han/hon inte äta mer än en matlåda, men var sniken nog att stjäla båda. Så därför ”gömde” han/hon den andra matlådan bakom min matväska i kylen. Där jag hittade den, tog tillbaka den, märkte med mitt namn och ”rör du dör du” och la tillbaka i min väska igen. Men det är ju grymt frustrerande att folk är så galet snikna av sig. Fult rent ut sagt. Och ilsken är jag.
Men får väl säga att jag får vara glad att det dröjt så här länge, har ändå bott här i en månad så borde nästan ha hänt tidigare. Men nu har jag köpt mig en permanent marker och ska hädanefter märka precis allt jag köpt innan det hamnar någonstans där folk kan stjäla det.

I detta ögonblick kommer jag inte på vad mer jag ska berätta.
Jag tänkte snart lägga upp några bilder på fb, om jag inte går och gör det direkt nu.. Vi får se, lär ni upptäcka om där kommer upp något nytt. Har ca 50 bilder som ska upp så är lite segt jobb ^^

Men ha det så bra alla, ska försöka vara lite bättre på att uppdatera, men känner inte särskilt ofta att jag har så mycket att berätta eftersom jag bara går och går.

Vad är det som går och går?

Det är farfar som fastnat med hängslena i gungstolen.

4 kommentarer:

 1. Du hade ju rätt mycket att säga! Det är ju sånt här vi här hemma vill veta. Din vardag! Ge dig inte vad gäller lön från ditt gamla jobb. Rätt ska vara rätt! 14 dagars vandrande är värt en del tycker jag! Har du köpt tupperware där eller är det mina som hamnat på villovägar? Kul historia i alla fall! Idag har vi haft studiedag, en bra dag utan elever, men en längre fredag än vanligt. Kom hem vid halv fem. Ikväll ska vi till Pernilla och fira hennes examen. Vi hälsar från dig med. På måndag fortsätter hon på jobbet hon praktiserat på i tre månader, skillnaden blir att hon äntligen får LÖN. Hon är jätteglad för det, så klart. I morgon kväll ska vi på 50-årskalas hos Janet och Lars. I år är det Janets tur. På söndag blir det vilodag. Nästa vecka är det tre skoldagar och veckan därpå tre, sen är det avslutning! Jag jobbar sen två eller tre dagar till innan jag har SOMMARLOV! Sofie och Nils kör söderut innan midsommar för sen börjar hon jobba. Vi kör norrut i mitten av juli i ca två veckor. Det var lite uppdatering hemifrån. Ha det!!! Kram mor

  SvaraRadera
 2. Meh! Inte ok att du inte fått några pengar... :/ Som din mor sa, du får stå på dig, du har ju rätt till dina pengar.

  Skönt att snart få börja jobba! (: Har Jonna flyttat någon annanstans? Har för mig att jag har läst det.

  Och, har du något telefonnummer? Skulle vilja ringa dig en sväng, även om det är djävulskt dyrt!

  Puss på Anks<3

  SvaraRadera
 3. Roligt att du snart får börja jobba! Jag har plugg upp över öronen tills på onsdag när jag har slutprov och sen slutar skolan!! :D Gött som faen! kramisar till dig!

  SvaraRadera
 4. Mor: Hahaha, ja, men det kanns sa pyttigt for mig xD Men ska forsoka komma med atminstone ett sant har inlagg nan gang i veckan.
  Och na, om personerna jag signade verkligen ar med och ger pengar, da ska jag definitivt ha betalt. Och de verkade valdigt seriosa sa det tror jag definitivt att de gor.
  Tupperware och tupperware, det ar plastburkar. Men enklare att skriva tupperware sa fattar folk vad det handlar om direkt.
  Gott med studiedag, och med examenfest! Grattis Pernilla, matte verkligen vara skont att fa det klart.
  Och att sommarlovet ar sa nara!! Sjukt!
  Alltid lika trevligt med uppdateringar hemifran ;)

  Loa: Precis, det ar ju jag som ska ha pengarna, ingen annan inom foretaget har ju ratt till dem.
  Och ja, jatteskont med jobb snart! Jonna lamnade mig, forra veckan tror jag det var. Eller var det veckan innan? Hm, svart att halla sar pa veckorna, de flyter ihop. Men ja, hon akte forst till Gold Coast och nu ar hon i Brisbane. Hon verkar ha det bra, skypade med henne igar.
  Mitt feletonnummer ar som foljer: +61403129286. Men annars har bade Mor, Crille och Lisa mitt nr tror jag ;) Du far garna ringa om du har lust, dock maste jag varna dig om att micken pa min mobil ar lite kass, sa du kommer antagligen inte hora mig sa bra.

  Sofie: LYCKA TILL MED SLUTPROVET! Bryt ett ben ;) Kommer ju ga skitbra saklart, men man ska ju saga sa anda ^^

  PUSS&KRAM harliga manniskor <3

  SvaraRadera