måndag 22 april 2013

Så många bilder, så lite tid

Har under dagen hittat både det ena och det andra på nätet, bland annat då dessa tre bilder. Måste säga att de är riktigt underhållande (om än sorgliga) på sina egna små vis.

Först ut: vad händer när manliga karaktärer tvingas (^^) in i kvinnliga poser? Plötsligt så ser man bara hur galet korkat det är till att börja med. Här till exempel, där The Avengers avbildas, så ser vi först dessa karlakarlar som stentuffa, übermanliga hjältar. När det sedan vänds på ände så ser det dock mer parodiskt ut.
Hur kommer det sig tro? Är det lika lustigt oberoende vilket kön posaren har? 


Sen har vi bloggaren rosea posey som har lagt upp en bild som illustrerar de olika kjollängderna en kvinna kan bära, och hur olika intryck samhället får av dem. Hur kommer det sig att man måste sätta ord på något sådant som en kjollängd? Och hur kommer det sig att vissa människor får för sig att dra upp kjolen tills den mer kan räknas som magtröja?
Vad får de/vi ut av det?


Sist men inte minst så är det då denna bilden, som i och för sig inte är ny någonstans, men som trots det är så jävra underbart bra! 
Det är då alltså någon som reagerat på att denna "fucking hipster" får för sig att lägga ut en bild på sig själv iförd en Star Wars-tröja, och som påstår att denna "fucking hipster" aldrig ens sett någon Star Wars-film.

Problemet är bara, som någon trevlig människa upplyst den första typen om, är att detta är Natalie Portman, som för det första var med i Star Wars. Och som för det andra har en tröja där det står Stop Wars på, inte Star Wars. 

Bara en sådan bild som får mig att le varenda gång, för man ska aldrig döma a book by it's covers.
Man kan vara hipster och ändå gilla Star Wars, alternativt vilja stoppa krig.
Man kan vara kvinna och inte behöva klä, posa eller beté sig "kvinnligt".
Man kan vara man och inte behöva klä, posa eller beté sig "manligt".

Och ingen borde trycka ner en för den sakens skull. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar