torsdag 6 juni 2013

Livet rullar på

Det är konstigt, efter att ha varit så enormt stressad till att världen helt plötsligt bara står helt stilla, på mer eller mindre en sekund. Hemtenta, uppsats, uppsats, saltenta. Och nu inget mer. Det är intressant faktiskt.

Men nu är det snart dags att börja jobba igen, fasta timmar, väldigt skönt på ett sätt. Ledighet är ju underbart, för all del. Fast det är skönt att få lite mening i tillvaron, må vara att det är ett arbete som mitt.

Låt mig dock visa vad jag hittade på igår.


Jag gillar ju mina batikgrejer, allt från kläder till lakan går ju att färga. Och jag tycker det är fint. Så när jag hittade några nya linnen så tog jag fram färgen igen. Grejen är ju att det är så fasligt enkelt och det blir så mycket roligare kläder av det! Ta ett linne, nyp tag i mitten fram, eller någon annan del, och sträck ut. Sen är det bara att knyta snören på jämna avstånd runt om om klädrullen och slutligen slänga i tvättmaskinen. När det gäller färgen så är det bara att följa instruktionerna som följer med. 
Så först kör man en maskin med färgen, sen en maskin med tvättäkthetsmedlet, och slutligen en maskin med mörk tvätt för att bli av med eventuella färgrester. 


Hur som helst, började med ett vitt, ett ceriserosa och ett grönt linne, och färgade dem med "buteljgrön" färg. Hade nog lite för lite färg för att färga alla tre linnena, men måste säga att resultatet blev helt okej färgmässigt. Bilderna jag tog gör dock inte linnena rättvisa. 

Lite synd dock att jag inte knöt fler och tjockare snören på det rosa linnet, så hade det blivit mer rosa. Men men, nu vet jag det.

Får se hur det blir nästa gång.
För övrigt så var jag hos bästaste Lisa igår också, och hon gjorde vid mitt hår. Utväxten hade börjat se löjlig ut, så det var skönt att få fixat. Sen så tog vi i lite och gjorde topparna rent godis-röda. När vi precis var klara så kändes det lite galet rött, men nu såhär en dag senare så är jag riktigt förtjust i det hela.


Såg ut som en galen tvättbjörn där ett tag, för vi var tvungna att bleka topparna innan vi kunde färga dem röda. Och sedan på slutet så tog sig Lisa tid att ge mig en snabbkurs i att locka håret med en plattång. Hennes lockar vart dock bättre än mina, men bara att öva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar