söndag 5 juni 2011

Alla blir vi kristna utomlands

Åtminstone om det finns en utlandskyrka i staden man befinner sig i. Och den turen har ju jag!
Det är konstigt, hemma får jag ytterst sällan för mig att gå i kyrkan, men här har jag på nästan 2 månader hunnit med 2 gudtjänster, och ska gå på en tredje nu idag.
Det är väl inte sådär megakonstigt, det är ju för hemmakänslans skull. Men jag tycker det är lite roligt, hela grejen.
Men det är ju ett utmärkt sätt att träffa folk, framför allt svenskan. Så why not liksom.
Det är en lustig känsla att gå från ett engelsktspråkigt land rakt in i Sverige. För att sedan återvända till Australien några timmar senare.

Men vad jag försöker säga är att Svenska Utlandskyrkan är guld värd. Kommer sakna den i vinter, när de har stängt för säsongen.

Får skapa egen hemkänsla i vår lägenhet, Agnes, jag och vem mer som nu kommer flytta in med oss. Kommer nog gå bra.

Btw, upptäckte precis hur man ändrar inställningarna så att det engelska tagnentbordet blir svenskt istället. Går dubbelt så snabbt att skriva nu, när man inte måste copy/pastea å ä ö.
Bekvämt!

Nu - mat!

3 kommentarer:

 1. Då kanske du går med i kyrkokören nar du kommer hem

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att det är en konstig känsla gå från den svenska gudstjänsten rakt ut i Australien! Häftigt! När stänger de och hur länge?
  Ethel var här idag och hon undrade om du drömmer på engelska? Hon gjorde det när hon var i Amerika i sin ungdom, men då hade hon ingen att prata svenska med och hon glömde t.o.m. de svenska orden ibland. Så är det väl inte för dig men du har nog blivit skitbra på engelska i alla fall.
  Far och jag var i Hembygdsparken ikväll. Där var allsång och melodifrågesport. Det var kul och vi (jag) lyckades lista ut lösenordet, men tyvärr vann vi inte.
  Här har varit fantastiskt sommarväder idag och vi har varit ute hela dan. Lite sveda på axlarna är resultatet samt en nyklippt gräsmatta och nyplanterade blomkrukor! Sen satt vi ute och åt en sen lunch med Ethel. Härligt! Imorgon är det nationaldagen och vi är lediga. Konstig känsla! Det känns som om det har varit söndag varje dag sen i torsdags! En bra försmak på sommarlovet! Det ska bli minst lika fint väder i morgon så då ska det rensas i rabatterna och grillas framåt kvällen. Nu är Erik snart framme i Peking! Spännande för honom! Ni får uppleva så mycket ni barn och det tycker jag är härligt. Kram från mor

  SvaraRadera
 3. Far: Hahaha, kyrkokören handlar inte så mycket om just kyrkan för mig, det är folket man sjunger med. Och nog för att kören är trevlig, så är det inte riktigt samma åldersgrupp som jag.
  Mor: Det är riktigt konstigt, verkligen! De stänger på onsdag tror jag, med ett sista Cafe Svensson. Och sedan har de stängt i 3 månader nästan, tills de nya volentärerna kommer och kastar ut mig ur sin lägenhet ;)
  Har inte märkt av något drömmande på engelska nej, men brukar inte komma ihåg mina drömmar endå så kan ju vara därför med.
  Sommarväder.. Hade varit trevligt med lite sånt! Antar att trädgården ser fin ut nu då :) Som alltid!
  Och grilla... Suck, nu får jag hemlängtan! xD Aja, det ordnar sig, vi ses nästa år! ;)
  Hoppas Erik har det fint i Kina, vilket jag antar att kommer ha. Ska bli kul att se dem bilderna sen!

  KRAM

  SvaraRadera