söndag 12 maj 2013

Dagens Citat

Dagen citat är inget nytt citat. Det är faktiskt ganska så gammalt faktiskt, ett gammalt citat av Magnus Betnér av alla människor.


"Det är ju inte kul att vara en jävla kuk, men det är
 ju lite värre att vara en jävra fitta."

Och med detta så åsyftas ju självklart kvinnosynen i vårt samhälle idag. Hur det är lite sämre att vara tjej. Om man anklagas för att besitta någon sorts "kvinnliga" egenskaper så är man lite sämre än om man inte gör det.
För, som sagt, det är lite sämre att vara tjej. 

Vad gör man åt detta då? Är det ens lönt att förändra det? Behöver det göras någonting åt? Eller är detta strukturer som man inte kan påverka?

Personligen tycker jag inte det kvinnliga eller manliga könsorganet är något negativt. Faktiskt så tycker jag att de är ganska så användbara, framförallt med tanke på att man kan använda dem till att skapa nya små människor.
Men eftersom orden nu har en negativ betoning så, jag vet inte, borde man kanske försöka låta bli att använda dem som något negativt. Då kanske fulheten i dem försvinner? 

Och sen om man nu tycker att kvinnor och män ska ha lika rättigheter och skyldigheter, så borde man ju rimligtvis inte tycka att där är någon skillnad på oss. Och då borde ju inte det ena könet vara så mycket sämre om det andra och därför kunna användas som ett skällsord. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar