tisdag 4 oktober 2011

Skenet bedrar

Måhända att jag inte ser helt trött ut. Jag kanske till och med ser lite fräch ut, men jag lovar, skenet bedrar. Jag sitter just nu och försöker att inte somna medans jag skriver. Störigt. Tänk, jag tyckte det var bra att jobba swing-shiftet, eftersom man har en liten sovmorgon och kommer hem innan 12 för det mesta. Men jag tror snart att det inte är något bra, eftersom jag ändå inte somnar innan 12. Vilket jag visst behöver nu. Så ska snacka med schemaläggaren på jobbet och se om jag inte möjligen kan få tidigare eller än hellre senare shift så jag antingen får dagar eller kvällar nästa vecka. Få se hur det går.
För övrigt måste jag även snacka med chefen om november, eftersom jag inte kan jobba då, eftersom jag inte befinner mig i Sydney större delen av tiden. Och så måste jag snacka med honom om december, hurvida de vill att jag kommer tillbaka då eller inte. För vill de inte ha mig tillbaka så kan jag mycket väl vara hemma innan jul. Vilket jag inte vill nu direkt, för jobbar jag över jul och nyår här så kommer jag tjäna ganska bra pengar på bara den månaden, så att jag klarar mig större delen av januari utan att jobba alls så att jag inte behöver hitta ett nytt korttids-jobb.
Går det så bra för mig så har jag tänkt åka ner till Melbourne och leva loppan (så långt pengarna räcker) tills jag flyger hem. Det blir nog kul.
Annars är jag nog hemma typ den 10 dec.
Urk, vill inte!

4 kommentarer:

 1. Hej! Kul att läsa hur du har det, verkar som du sliter rätt ordentligt för din lön. Hoppas du kan få ledigt när tjejerna kommer ner, vore ju synd att missa decemberjobbet (och pengarna det ger). Kan väl vara skoj att se hur julen firas down under. Tror du ångrar dej om du åker hem innan.
  Jag har fått lediga tisdagar under tre månader och det är jätteskönt. Idag plockar jag fläderbär, både till saft och att testa växtfärgning på. Har plockat upp det intresset igen, och trots att det är 29 år sen sist så funkar det.
  Det är ju gott om svamp i år och nu har jag lärt mig hur trattkantareller ser ut, och såna finns det ju mycket av. Sparar dom genom att torka och lägga i burkar.
  Vi har haft en del väldigt varma dagar trots att hösten är här. Igår kväll kl 20 var det +17 !!
  Hur är årstiden för dig nu, börjar det bli vår? Vilka kläder gäller?
  Ja nu får du snart tjejbesök. Det blir spännande för oss alla. Funderar på att ta en semesterdag och följa med till Kastrup och vinka av dom.
  Ha det bra!
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Vilka tider är swingshiftet? Har du fått många skift på senaste tiden? Bra i så fall! Tjäna MYCKET pengar!!! Ja det är väl hög tid att kolla upp med jobbet om ledighet och möjlighet att komma tillbaka. Hoppas att det går som du vill!
  I morgon ska jag klä ut mig till en polkagris i skolan! Så kul har vi! Vi ska "åka" med vår hemmagjorda tidsmaskin till Godislandet och det passar ju mig! Nåväl. Hoppas kunna inspirera barnen med sång och dans (sternpolka) till att arbete som vi ska göra!
  Cornelis ligger här bredvid och spinner som en dåre, glad över att mor är hemma en stund. Ska snart iväg igen och höra på Helena Bross (författare) en timme innan det bär iväg till gympan i Ballingslöv. Ha det bäst! Kram Mor

  SvaraRadera
 3. Är swingshift desamma som delad tur ankan? typ som jag jobbar ibland 8-13 och 15-21 samma dag..
  Allt kommer att lösa sig till det bästa tror jag..(med när din hemresa blir av)
  vilken adress hare du nurå? :P
  Roligt att mor va en polkagris hehe! Jag vill gärna se den kostymen när jag kommer hem nästa helg... :D
  KRAAM på dig sis!!! Du är bästast!

  SvaraRadera
 4. Elisabet: Jo, för det mesta får man slita.. Så ser verkligen fram emot att få ha ledigt och umgås med mina töser!
  Och ja, har mer eller mindre bestämt mig för att stanna över jul här, har snackat med några andra på jobbet och de tror inte det det kommer vara några problem alls. Dock vill jag snacka med chefen också för säkerhets skull. Har inte kommit på tal bara.
  Gör du saft av fläderbären? Brukar det inte vara blommorna man använder? Aja, kul att det fortfarande funkar i alla fall :)
  Än så länge är här bara vår fortfarande, det är störigt att det inte blivit varmare än men så är det. Dock gick jag barbent i klänning idag så det är ju inte svinkallt. Bara om kvällarna måste man klä på sig ordentligt.
  Och att vinka av flickorna på Kastrup låter som en mysig idé, är ju inte helt enkelt att hitta där så är nog bra om de inte åker dit själva. Själv är jag glad att jag hade mor och far med mig, annars hade jag nog varit ännu mer förvirrad än jag redan var.

  Mor: Swing innebär 13-21 för det mesta, ibland slutar man lite tidigare ibland lite senare, men det är okej. 5 förra veckan, 5 denna, och har inte sett för nästa än men hoppas på minst 5 i alla fall.
  Hahahaha, polkamor, det är ju något man hade velat se... Aja, hoppas det gick bra för dig och att tidsmaskinen tog er rätt (även om jag inte fattar hur en tidsmaskin kan ta er till Godislandet då det inte har funnits.. Parallella dimentioner?)
  Aaw, saknar Cornelis, myskisen min!!! Aja, får hälsa på honom om några månader..

  Sofie: Nä, det finns AM, PM och Swing, och som jag skrev till mor så är swing någon sorts mellanshift som är i full gång när de andra shiften byter av varandra. Och att jobba delad tur är nog mer snarlikt ett dubbelt shift tror jag, 11-12 timmar. Fast dubbelt blir oftast i ett sträck för mig här, med kanske en halvtimme middag. Dock så har jag bara gjort det 1 gång eftersom shiften blir så cplånga då. Det är vanligare att servitriserna eller köket kör dubbelt.
  Ååh, lyllans du som får åka hem nästa helg, jag vill också åka hem en helg.. Hade varit mys! Du får krama Cornelis från mig (om han tillåter det)
  Kraaamar allihopa!
  Saknar er massor

  SvaraRadera