onsdag 31 oktober 2012

Lapptäcke del 6

Jag har tagit över biblioteket nu också. Eftersom jag ändå var tvungen att flytta på mitt projekt så fick det även sig en liten kick. I och med att det tar en sådan evighet att göra hela alltet för hand så har jag nu följt Elisabeths råd och börjat sy på maskinen istället. Jag var rädd att jag inte skulle kunna hålla uppe kvalitén, eftersom det är lättare att manipulera tyget för hand och få det resultatet man vill ha. Men det handlar enbart om att nåla ordentligt.


Hellre 5 miljoner nålar + dubbel och trippel-koll än att behöva sprätta upp felplacerade rutor, eller stå ut med sneda sömmar. 


Här ligger i alla fall mitt projekt just nu. Längtar tills jag kan påbörja nästa steg, att pressa sömmarna och stryka på vliselinet. Och sen lägga ihop alla delarna och sy ihop allt. Jag längtar tills det är klart!


Här är det mesta av vad jag lyckats få ihop ikväll, ganska mycket om man jämför med hur lång tid allt det andra har tagit.


Och här är resten av täcket. Saknas 2 rader där i mellanrummet, men de ska sys för hand ändå tänkte jag. Av ren envishet antagligen.
Men nu ska jag fortsätta. Tjo!

2 kommentarer:

  1. Vet du om att vi ska ha övernattningsgäst just där ditt projekt ligger just nu?!!! Snyggt jobbat förresten! Flitig som en myra...

    SvaraRadera
  2. Synd om gästen, får akta sig för nålar...

    SvaraRadera