torsdag 27 december 2012

Underverk

Ja, nu har jag kollat på film igen. Marvels filmer närmare bestämt.
De är superhjälte-filmer där nog varenda hjälte har blivit biten av något, råkat få i sig något giftigt/radioaktivt, eller möjligtvis kommer från någon annan planet.
Och det är ju väldigt underhållande tycker jag. För kan de nu inte göra filmer som är realistiska, så kan de ju lika gärna överdriva ännu mer och kasta in någon grön klump.

Men okej, första filmen är då Iron Man. Nu finns där ju 2 Iron Man-filmer. Eller ja, 3 men den tredje har ännu inte kommit ut tror jag bestämt. Men det är oväsentligt.


Jag minns första gången jag såg den första filmen. Loa och jag satt hemma hos hennes föräldrar och den gick på TV. I början av filmen så kom vi fram till att han antagligen skulle överleva, vinna tjejen och leva lycklig i alla sina dagar. Det är med andra ord en väldigt förutsägbar film. Men är man på det humöret så är det en väldigt bra film, ganska så snyggt gjord liksom.
Och det kan man ju alltid uppskatta.

Sen har jag också kollat på The Incredible Hulk. Där har vi ju också en galen film. Och ganska så kul med.
Om man tänker på det där med byxorna liksom. Varenda gång så går alla hans kläder sönder, spricker och trillar av. Utom byxorna. De spricker, javisst, men av någon outgrundlig anledning så hänger de ändå med. Vilket är en riktig bedrift, för så löst sitter de inte på Bruce Banner. Och Hulken är ju inte den slimmaste typen i stan. Men ändå så håller de ihop tillräckligt för att skylla Banner när han blir normal igen. En sån tur han har!


Men ja, galen forskare forskar fram något konstigt ämne, tror det funkar och provar det på sig själv.
Blir en galen grön sak varje gång han blir arg, inte så bra.
Lämnar tjejen för att inte råka ha ihjäl henne.
Blir jagad av militären som vill utnyttja honom.
Och så försöker han hitta ett sätt att bli av med grönheten. Inte så lätt.
Åter igen, denna filmen är kanske inte lika förutsägbar som Iron Man, men den gör inte en helt till sig av sin otroliga kvickhet heller. Och igen, den är snygg, väldigt snygg. Bara det gör ju den sevärd. Perfekt film för slötittande.


Nästa film är Thor. Och i denna versionen så kommer i och för sig Thor ifrån Asgård, men här så är det en annan planet helt och hållet. Och även om hans far är Oden och denne är kung över Asarna så är han ingen "gud" i Asgård.
Men i alla fall, denna australiensiska skådespelare är stor, tuff och snygg, och perfekt som en asagud. Och sedan så spelar även Natalie Portman en av huvudrollerna, den kvinnliga forskaren som faller lika hårt för Thor som han för henne.
Och det är ju trevligt med dessa kärlekshistorier. Nu är det såklart inget unikt för just denna filmen, alla filmerna idag innehåller någon sorts romans. Men detta är nog min favoritromans, eftersom Portman är så bra, och så är karaktären jättebra.

Denna filmen kräver lite mer uppmärksamhet än de bägge tidigare, och det gör den ännu bättre också. Den är också lika snygg som de andra, finns inte mycket mer att säga.


Captain America - The First Avenger är ju nu en av mina favoritfilmer. Det är liksom en sådan utomordentligt kombination. Först är det den snälla killen, som förvandlas till den hjälten han var innerst inne. Så ger han sig ut i Andra Världskriget (det bästa film-kriget (alltså kriget som är intressantast på film)) och blir ännu mer hjälte. Och sen så räddar han hela New York och blir megahjälte.
Den enda riktigt dåliga med filmen är skurken.
Johann Schmidt försöker sig på samma experiment som förvandlade Steve Rogers till Captain America. Dock så gör han det innan Dr Erskine är klar med det, och istället för att bli någon supersnubbe så blir han istället någon konstig, läskig, röd dödskalletyp. Och det är ju inte helt optimalt. Lyckligtvis så hade Steve bättre tur än så.
Men ja, förutom den ganska löjliga skurken så är det en väldigt bra film. Och snygg. Nämnde jag snygg?


Och till slut, The Avengers. Hur mycket bättre än såhär kan det bli liksom?
Iron Man, Hulken, Thor OCH Captain America. I en och samma film!

Och sen en hel drös andra ganska fräsiga typer också.
Som den enögda Nick Fury, storbossen över S.H.I.E.L.D. Och Natasha Romanoff, den snygga, tuffa Sovjet-utbildade hemliga agenten som även hon jobbar för S.H.I.E.L.D. Och Hawkeye, snubben med pilbåge helt enkelt.
Ja, det är en härlig blandning av hjältar, och för en Marvel-junkie som mig så är detta mer eller mindre himmelriket. Dock får man tydligen vänta ytterliggare ett par år innan man får se en uppföljare, sorgligt nog.
Men nog om dessa underverk, nu orkar jag inte mer.

1 kommentar: