onsdag 20 april 2011

Bondi for real

Igår var en lugn dag. Gick runt en del, lämnade mitt CV på två ställen, vet inte om det hjälper. Ska göra det lite mer idag. Ska även göra en annons och lägga upp på Gumtree, som är som vårat blocket. Enligt de flesta jag har träffat så är chansen att man ska få jobb genom att dela ut CV:n lika stor som att få jobb genom Gumtree. Och även om jag antagligen kommer få en del (hel del) erbjudanden som massör för $100 i timmen så kommer jag åtminstone förbättra mina chanser en hel del. Förhoppningsvis.

Sen räknade jag också ut hur man tar bussen till Bondi Beach. Det är nämligen lite klurigt, eftersom det inte finns några kartor på busshållplatserna som visar hur de olika linjerna går. Och lyckas man komma på vilken buss det handlar om så visar det sig att man måste ha köpt biljett på typ seveneleven först. Detta för att busschaufförerna inte ska behöva ha hand om så mycket pengar.

Men allt detta räknade jag ju ut, så jag tog mig dit. Och det är verkligen en väldigt stor strand. Och den precis ut som på tv. Till och med livräddartornet. Såg dock inga livräddare som jag kände igen, tyvärr, men de var en lugn dag med nästan inget folk på stranden så antar att de flesta satt inne i tornet och kuckelurade.The Beach


Lite människor. Och lite strand.


Lifeguards!

Medans jag satt på stranden gjorde de faktiskt ett par utryckningar. Den ena handlade bara om att köra bort och ropa med en megafon på några badare som befann sig på fel ställe.

Men den andra utryckningen återvände med en tjej liggandes där bak med en sån pinne med smärtstillande i, i munnen. Och sen kom det en ambulans också, den hördes lång väg innan den hittade ner. Men jag måtte ha missat när den körde så vet inte om de tog henne med sig eller om hon kunde gå därifrån själv.Och sedan kom solen och gjorde dagen mycket varmare.


Men även finare.


Här är verkligen väldigt fint. Och det är verkligen INTE Sverige. Sjukt ^^


Back in the City.


Gick och handlade lite när jag kom tillbaka till stan, på Coles. Köpte salt och peppar bland annat.
Väldigt bra att ha!

Och när jag lagt mina varor i kyl och skåp så gav jag mig ut igen. För jag visste nämligen att Svenska Kyrkan skulle ha Café idag, och att deras lokaler inte alls är långt från mitt vandrarhem. Väldigt praktiskt. Så satt där och fikade och pratade i några timmar. Gav dem min sista svenska bok, lånade en i gengäld. Köpte Djungelvrål och Turkisk Peber! Och sen gick jag ”hem” igen, lagade mat och kollade på film. Skoj skoj skoj.

Ska dit ikväll också, då har de mer café, till senare. Trevligt.


5 kommentarer:

 1. Så spännande att DU har varit på Bondi beach! Fina bilder. och arr du hittade till svenska kyrkan. Vad jobbar där för sorts folk? Har de gudstjänster? Nu i påsk antagligen. Håller tummarna för att du lyckas få tag i nåt jobb. Här har varit fint vårväder i flera dagar. Blommorna blommar och träden börjar slå ut! Härligt!! Badrummet är färdigkaklat och i morgon ska far och Kenneth sätta upp inredningen och koppla på vattnet. Jippy!!Snart dags att köpa nya tandborstar och nytt toapapper! Ja lite annat också kanske! Kram från mor.

  SvaraRadera
 2. Hahaha, ganska lagom tycker jag ;) Japp, svenska kyrkan ar funnen, dar jobbar en prast som har bott i Australien i 11 ar plus 2 ungdomar fran Sverige som ar dar som en projekt typ. De var alla supertrevliga.
  Aah, kan inte fatta att jag missar varen, den som ar sa underbar! Och att badrummet snart ar klart, vem hade kunnat tro det? :D Aja, se bara till att dar finns plats for min tandborste nar jag val kommer hem ;)

  SvaraRadera
 3. Hej Annika!
  Va kul att Du verkar trivas bättre nu. Vilken upplevelse att vara på Bondi Beach!
  Lite annorlunda än Kallsjön väl?
  Imorgon är det skärtorsdag och Du har namnsdag
  Grattis!!!!
  Hoppas att det löser sig med jobb o allt, vi håller tummarna.
  Ha en bra påsk och lycka till med dina nya vänner.
  Kram Ylva m familj

  SvaraRadera
 4. Allting ser så roligt ut! Du blir världens bästa guide när vi kommer ner sen! :D Tycker att du är riktigt modig som går runt och söker jobb så där, keep up the good work!

  Själv är jag hemma i Hässleholm, och stannar nästan här en vecka. På fredag hämtar vi Lotus sällskapshäst, ett litet sto. Annars är det lugnt. Tja, så lugnt det kan bli i alla fall. Deadline för Metro imorgon! Hoppas jag inte sabbat exporteringarna :S Ska leta upp en tröja till dig också! PUSS

  SvaraRadera
 5. Ylva: Liite annorlunda fran Kallsjon, ja :P
  Idag ar det torsdag och den ar skar och jag har namnsdag. Tack!!
  Hoppas ocksa allt loser sig med jobb och allt.
  Ha en superfin pask och halsa alla dar hemma!

  Loa: Jag kommer bli en superb guide, kommer dra omkring er varre an Lisa nagonsin skulle kunna gora ;D Och det ar lattare att soka jobb har an hemma for har finns det sa manga stallen att ga till, man gar bara in overallt, ler litegrann och lamnar over papperna. Gjort pa 30 sekunder. Hemma maste man forst hitta nagonstans att soka jobb ;)
  Vad skont att vara hemma, och bra att ni har hittat en sallskapshast. Kan ju vara skont nar du atervander till Karlshamn att veta att Lotus har det bra utan dig anda :)
  Deadline, USCH! Hatar deadlines.. Men det gar sakert bra, ar ju dig det handlar om, kan aldrig bli nagot major fel pa det da.

  PUSS&KRAM

  SvaraRadera