måndag 18 april 2011

Jobb?

Idag är det måndag och jag använder mig av Google för att kunna använda å, ä och ö. För jag sitter nämnligen på mitt nya vandrarhem och här är internet ännu dyrare än på mitt gamla. Dock är ju vandrarhemmet billigare och jag kan använda mig av deras dator i receptionen för att blogga och kolla facebook. Och för att använda mig av tyda.se. För jag håller på och översätter mitt cv från svenska till engelska och det ar svårt med ord som quite, qualifications, enclosed och reguested. Inte själva orden i sig, utan snarare hur jag hittar synonymer som passar på rätt sätt.

Gick och frågade på Work and Travel idag (som Jonna åkte hit med), om de kunde hjälpa mig hitta jobb och boende också. Men eftersom jag inte åkte med dem så går inte det, eftersom det är ett paket de säljer. Så får klara mig sjalv. Dock sa killen att om jag mejlar honom min CV så kan han höra av sig om han hittar något som passar.
Och så gick jag in på en restaurang upp for gatan från mitt vandrarhem, som hade en lapp i fönstret. Det stod att de söker personal så jag tänkte perfekt. Men även de vill ha "a resume". Därför oversätter jag nu CV:t, trots krongel. Men allt for ett jobb antar jag.

Nu ska jag fortsätta med det!

4 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Keep on! Jag och Birgitta ska åka till Köpenhamn idag, övernatta och fortsätta till Lousiana i morgon. Där är picassoutställning. Lite minisemester. Erik är hemma och jobbar så han får passa katten! Kram mor

  SvaraRadera
 2. Harligt, jag hade ocksa velat se Picasso! Osis va :P Men ha sa roligt med Gittan och halsa sa vanligt!
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat, Anks! Håller tummarna (;

  SvaraRadera
 4. Ja, mycket bra att du fixar CV å allt! Jag vill oxå se picasso! hur länge är han på lousiana mor? Kraaaaaaaaaaaaaaaam!!

  SvaraRadera