fredag 1 april 2011

Mätt och trött

Idag har det varit fredag, och första april. Dock slapp jag alla dumma aprilskämt, så det är bra :)
Dagen har varit ganska fin med, fredagar är bra dagar för då slutar jag redan halv3. Hade i och för sig Darcie hela dagen men hon var bara fin idag, så det var bra. Vi kollade bland annat på Ronja Rövardotter och Darcie var smått fascinerad av sjungandet, men resten av filmen brydde hon sig inte om.

Sen hämtade vi Jordan efter skolan, Darcie och jag, han slutar 20 i 3. Så behöver inte ta hand om dem så länge efter det att vi kommit hem, mest fixa ett mellanmål och underhålla dem någon halvtimme.
När jag slutat så gömde jag mig i mitt rum lite, mest för att få vara ifred från barnen en liten stund. Enklast så, är svårt att säga nej när Jordan kommer och vill sparka boll. "Nej, jag jobbar inte längre, så då vill jag inte leka med dig." Känns ganska taskigt, även om jag ju nu är ledig och får säga nej.
Så därför, enklast att gömma mig i mitt rum.

När jag suttit där en stund, med min dator såklart, så skrev Jana till mig på facebook. Hon är en annan au pair, som Anna satte mig i kontakt med. Vi har inte träffats tidigare, har inte klaffat tidsmässigt eller så har vi bara glömt bort det. Men nu var hon ledig ikväll så vi bestämde oss för att ta en kaffe. Nu dricker jag ju inte kaffe, men inte riktigt det som var poängen. Så vi träffades utanför Coles inne på köpcentret vid Victoria Point.
Men då var klockan lite över 5 och allt stängdes. Så vi gick bort till en bar/restaurang som heter Elysium och satte oss istället. Vi körde ju båda bil så fick bli en cola och en kaffe men det var ändå fint. Är ett mysigt ställe det där. Och Jana var väldigt trevlig också, och vi ska kanske göra något imorgon eller på söndag. Hon känner inte heller så många här så det vore bra om vi kan bli vänner bra nog att umgås mycket.
Vi stanna till lite över 7 och sen köpte jag lite sushi till kvällsmat på Sushi Point påväg tillbaka till bilen.

Och nu är jag hemma. Klockan är lite över 9 och jag funderar på att skippa duschen ikväll och göra det imorgon bitti istället, orkar bara inte. Inte lönt att lägga sig fräsch, den känslan är ändå helt borta när man vaknar.
Så ska nog lägga mig med min Grisham-bok snart.

Min kvällsmat, tonfisk rullar och "tuna sallad ship", jag älskar ju min tonfisk..
Får väl prova en annan sort nästa gång, men denna är verkligen god.

4 kommentarer:

 1. Hej, kul att allt är ok. Vad skoj att du träffat en annan au pair, det kan säkert bli en god vän. Får tanken att hon är tysk (?). Är det många tyska tjejer där?
  Tänk att du är så förtjust i sushi! Jag har aldrig provat, tycker det ser lite läskigt ut.
  Ikväll kör vi till Lovisa. Hon behöver att nån tycker synd om henne eftersom hon är förkyld!
  Annars är man trött efter en arbetsvecka. Imorgon tänkte jag köra in till stan och gå på HIFs second hand. Såg en lampa där igår och den kan nog funka i hallen. Ska kolla pingstkyrkans second hand också för en jobbarkompis hade sett ett gammalt rånjärn där.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Hej Elisabet :)
  Ja, är verkligen skönt att få kontakt med någon utanför hemmet på egen hand. Och ja, hon är tysk, verkar som de flesta au pairer här i närheten är tyskar av någon anledning :S
  Jag lärde mig inte tycka om sushi förren i julas, Sofie kom hem och bestämde sig för att omvända familjen. Vet inte hur hon lyckades med resten av familjen, men jag är ganska förtjust i det nu. Det är riktigt gott, det gäller bara att hitta sorten för dig, egentligen ska man väl äta alla sorter, men jag älskar tonfisk och gillar verkligen den sushin.
  Vad bra att ni kör och tar hand om den kära Lovisan, kan hon behöva.
  Och trött efter en arbetsvecka, vet precis vad du menar.. Önskar de kunde införa 3-dagars helg.
  Får ta och leta reda på någon second hand här nere, hade varit skoj :) Hälsa Olle!
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Vad roligt, Anks! Roligt att träffa någon annan, du får fixa en bild på bruden sen också. Miss ya a lot<3

  SvaraRadera
 4. Mmhm, skönt att det finns någon utanför huset som jag kan träffa själv ^^
  Saknar dig med, övermycket! <3

  SvaraRadera