söndag 10 april 2011

Wet'n'Wild

Idag har jag varit på ytterliggare en nöjespark, denna gången badparken Wet'n'Wild. Och det kostade mig inte mer än bensinen dit och hem. Detta eftersom jag har köpt ett VIPpass, som gäller för Sea World, Wet'n'Wild och MovieWorld, ända till 30 Juni.
Så, Wet'n'Wild. Annie har väl gett mig lite överdrivna förväntningar genom att säga att det är ett fantastiskt ställe, men i själva verket var det inte större än Liseberg, och med en massa vattenattraktioner istället för berg- och dalbanor. Och vi åkte mer eller mindre varenda en får jag faktiskt säga. Jag åker inga med huvudet före, så den gick bort, och sedan orkade jag inte stå i kö till vissa så de gick bort. Men de flesta köer stod vi i och de flesta attraktioner åkte vi. Ganska kul måste jag säga.
Och "vi" är då Tina och jag, vi bestämde oss för att det var en bra idé att använda dagens solsken till badparken då man inte riktigt kan veta hur många fler sådana här dagar vi får.

Mammoth Falls, hette den här.
Man åkte i en stor rund gummiflotte, och det var den enda attraktionen man inte behövde bära med sig sin flotte hela vägen upp. Vilket uppskattades starkt av mig och Tina, för vi var lite trötta när vi gav oss på den här.

Denna kommer jag inte ihåg vad den heter, men det gick ut på att man hänger mellan två stolpar, för att bli upphissad mot en tredje stolpe, för att sedan släppas lös, och "falla" ner. Verkar lite läskig, men kostade extra så vet inte exakt hur läskig den var.

"Stranden"

"Havet" aka vågpoolen.

En slushibar av "is".

Och dagens hemskaste åktur, AquaLoop.
På riktigt, efter denna var jag faktiskt skakis i benen.

Man står högst upp i röret. Sedan börjar nedräkningen. Sedan försvinner golvet under en.
Och sedan skriker man hela vägen ner. Eller inte riktigt hela, men nära nog.
Men att golvet bara försvinner, hemskt.
Jag åkte i det blåa röret, Tina och jag kom fram till att det matchade min bikini mest.

River Rapids, två hela rör och två halva.
Jag valde ett halvt, blir så äckligt kvavt i de hela rören.
Ca 20 minuter kö, ca 40 sekunders färd.

Buccaneer Bay, tänkte av någon anledning på Robin när jag såg den där.

Surfrider, den enda riktiga karusellen där.
Riktigt härlig, den åkte vi två gånger.

Kamikaze!
Lite galen idé kanske, att kasta sig utför där, men det var hemskast om man åkte baklänges, framlänges såg jag vad som hände och såg att jag inte skulle dö.

Tornado, ytterliggare en där man fick bära sin gummiflotte/båt/whatever upp för alla trapporna. Och den var otymplig också! Ganska rolig en med, dock kom jag baklänges ner för stupet så blev lite tjut till och med från mig.

Black Hole, man bar sin flotte högst upp, satte sig i vattnet och åkte in i det svarta röret. Och sen gick det undan och neråt. Var inte så farlig förutom att där var fruktansvärt kvavt inne, nästan så jag fick lite minipanik. Men visste ju att den snart skulle vara över så klarade mig ^^

Denna bilden är mest för att visa på trapporna upp till Mach 5. Hela vägen bar man åter igen flotten och benen tog en del stryk. Inatt kommer jag sova gott och imorgon kommer jag ha träningsvärk.

Mach 5.
Dels kunde man åka utan flotte ner för de där smala i mitten, eller med flotte genom något av de stora rören. Vi valde de stora för de små såg livsfarliga ut och vi orkade inte gå upp för trapporna 2 ggr.
Shanty Town på Calypso Beach.
Det var bara några söta byggnader som jag inte tror används till något, åtminstone inte just idag.
Calypso Beach var faktiskt en liten ö, och runt den gick en ström bana där man bara kunde sätta sig på en badring och åka runt. Verkade avslappnade men vi hade ingen lust med det just då.

Detta var ett av ställena runt ön man kunde ta sig in och ut ur strömmen.

Centrera
Tina. Avis på hennes lilla kamera, den var mycket bättre än min på närbilder, men samtidigt så var min aningen billiga.
Tack igen Loa!

Och vi bestämde oss för att köpa vars en glass efter att ha sett en massa folk med det. Jag valde jordgubb och romrussin, i en strut med choklad och strössel. De hade dock inte chokladdopp.

Tina gillade sin med.

Utanför entrén, vi behövde självklart ett foto under skylten. Det var lite krångligt, men den kom med lite.
Min bil! Den hade klarat sig där, alldeles ensam på parkeringen.

Och så körde vi hem.

5 kommentarer:

 1. Tur med vädret! Vilken härlig dag. Roligt att du nu har nån att göra saker med. Bra motion verkar det ju också ha varit, så du sover nog gott inatt och ja kanske lite träningsvärk i morgon, men det skadar inte! Nu har jag varit ute i den varma solen och röjt i den långa rabatten samt i de två små invid huset. Den stora på andra sidan trappan får vänta, jag är svettig och trött. Far kom just hem från farmor och hon hälsade tillbaka till dig. Nu ska jag laga köttfärssås och spagetti för det har jag längtat efter, far får tycka vad han vill!! Kram mor

  SvaraRadera
 2. Vaddå "inte fantastiskt"! För en som bara varit på Liseberg tre gånger i sitt liv, senast för 7 år sen eller mer, ser detta fantastiskt ut!

  Härligt, gumman (; Och det är en fin-fin kamera du har! Haha x) om en aningen gammal.

  Puss på finast
  (fixar en tröja till dig under påskhelgen!)

  SvaraRadera
 3. JAG VILL OCKSÅ ÅKA!!!!!! :D Ser jättekul ut och på tal om badgrejer så har de äntligen efter 10 års diskussioner beslutat att bygga ett helt nytt badhus i hlm på österås som ska vara klart 2014 tror jag :D Hahaha intresseklubben antecknar! :)

  Puss på dig sötnos! <3 // Doll

  SvaraRadera
 4. Super fina foton! Shit, va många rutchbanor!! Mumsig glassen såg ut. Kramelikramkram

  SvaraRadera
 5. Mor: Ja, det var ganska härligt, och väldig tur med vädret. Okej bra, hoppas vykortet kommer till henne snart med :)

  Loa: För en som varit på Liseberg mer än 3 gånger i sitt liv så var det inte precis så "amazing" som Annie målade upp det. Hon gav mig för stora förväntningar helt enkelt ^^
  Kameran är kalas, skitglad att jag har den! Förlåt att jag klagar lite på den, men jag är verkligen glad att jag har den ändå ;)
  Tröja kan vänta, vet inte direkt vart du kan skicka den liksom ^^

  Doll: Åhå, ett nytt badhus? Tja, lite intressant eftersom de har snackats så länge. Otroligt att de äntligen fått tummen ur ^^

  Sofie: Ja, synd bara att man stor mer i kö än man åkte. Blev bättre framåt eftermiddagen då folk drog sig hemmåt, men då blev det också kallare ju..

  PUSS&KRAM

  SvaraRadera