lördag 9 april 2011

Sea World

Idag har jag varit på Sea World. Var inte direkt världens största park, men den var ändå fin och det var åtminstone några roliga shower man fick se, och några ganska fina åkturer mer. Blev en del bilder, trots att jag inte tagit mer än en enda av dem. Glömde nämligen batterier till min kamera hemma och upptäckte när jag försökte starta den första gången, att den var stendöd. Bra start!
För övrigt så regnade det hemma när vi körde, men väl nere på Guldkusten så var det sol sol sol. Så blev en bra dag annars.
Tina följde med oss dit, hon är väldigt trevlig, även om språket gör det lite svårt att få ett samtal att bara flyta på. Men det går ju ändå ^^

Första bilden, vi gick direkt till Delfinshowen när vi kom in, för vi ville se den och eftersom vi inte skulle hinna se nästa. Den var riktigt bra, länge sedan jag såg något sådant.
Annie och Pete insisterade på att jag och Tina skulle gå för oss själva (vilket jag verkligen uppskattar) och även sitta för oss själva. Vilket vi gjorde.

En delfin kan hoppa väldigt högt.

En delfin kan slå volter.

Två delfiner kan balansera en människa tillsammans, samtidigt som de simmar framåt.

En delfin kan simma jättesnabbt, till och med när det står en människa på den.

Delfiner kan även hoppa högt, samtidigt.

Som sagt, delfiner är ganska coola.

En liten liten söt pingvin. Dock var den här vuxen, de hade inga större pingviner än såhär, vad jag förstår i alla fall. Gullig!

En stingrocka, det var en liknande som hade död på Steve Irwin för 5 år sedan. De simmar ganska fridfullt runt i en bassäng som för ögat inte ser särskilt djup ut, men som när man sticker ner armen visar sig vara ganska så djup ändå. För man får nämligen klappa de här ovanliga vattenlevande typerna. Vill inte kalla den fisk, för det är den inte. Man skulle akta sig för munnen och svansen, men på "vingarna" fick man klappa den. Kan väl säga att det kändes ungefär som sammet, fast lite tjockare och blötare såklart. Det gav ett ganska slimigt intryck men när man tog upp handen var den bara blöt. Intressant dock.

Isbjörnens inhägnad. Den fick man inte klappa, fast det vet jag väl inte om jag hade velat heller. Hur som helst var den trött idag och låg och sov medans vi betraktade den.

Sjöstjärnor!
Där var många av dem, och de var väldigt fina och stora. Även dem fick man klappa, men bara försiktigt och man fick inte ta upp dem ur vattnet eller röra undersidan.

Shark Bay, klart vi var tvungna att kolla på hajarna!
De är väldigt respektingivande när de simmar förbi måste jag säga.

Även i hajtanken fanns där en gigantisk rocka, han (eller hon) simmade förbi glaset på detta vis, vet inte direkt vad den var ute efter ^^

En sista undervattensbild med några småfiskar, en haj, lite korall och en dykare jag inte vet exakt vad den gjorde där. Simmade omkring i alla fall.

Vi åkte Flume Ridern, som inte var riktigt lika bra som den på Liseberg, men mer eller mindre samma. Gick lite runt, uppåt och sen rakt ner igen. Så den var ju lika åkvärd, speciellt som kön inte var så lång som den brukar bli på Liseberg.
We lived! Och Tina skrek hela vägen ner ;)

Pete, Jordan och Jordans kompis Joshua klarade sig också.

Sedan åkte jag och Tina Jetski Rescue. Den var ganska rolig, ovanlig idé och kul att man satt på jetskis istället för en vanlig vagn.

Sedan småsprang vi till sälshowen, den var också kul, den var mer som teater än som delfinshowen, men det var väldigt roligt. Och de hade publiken med sig nästan varje steg. Komiskt verkligen, hela föreställningen, nästan löjligt, men lite meningen verkade det som.

Tog ett foto med Tinas kamera medans vi väntade på att åka den andra berg- och dalbanan, enda av alla som jag verkligen tagit!

Klockan närmade sig hemfärd så vi gick och satte oss och väntade på Pete, Annie och barnen. Mest överallt på hela Sea World fanns där fiskmåsar. Kanske inte så oväntat, men de var ganska närgångna ibland och kunde bli lite otrevliga. Denna Silvermås (nöjd Peder?) stod bara där och glodde ett tag.

Och en sista från Sea World, utanför entrén.

Slutligen, min anslagstavla! Har tagit fotona Lisa skickade mig och limmat fast dem på lite färgglada papper. Och så har jag bytt ut kartan över Brisbane mot fotot på mig och Tina på Flume Ridern som jag köpte. Hur som helst, ganska nöjd just nu.


3 kommentarer:

 1. Fast kalla inte den där måsen för fiskmås!! Det är en silvermås/silver gull. Rätt ska vara rätt

  SvaraRadera
 2. Kära Peder.
  Jag bryr mig inte så mycket om det är en mås, fiskmås, silvermås, silver gull eller en flamingo, för mig ser det mest ut som en fiskmås. Men du har rätt, rätt ska vara rätt. Och nu är det det ;)

  SvaraRadera
 3. ÅH! Rockorna är ju skitcoola, dom rockar fett höhö. Man kanske skulle ha en sån.

  TACK SNÄLLA för presenternma (: De var jättefina och grymt välbheövliga när vi kommer till Australien!

  Puss

  SvaraRadera