fredag 15 april 2011

Wake Up! i Sydney

Där bor jag. På Wake Up! Sydney Central, mitt i Sydney. Det är faktiskt ett inte så dåligt läge insåg jag idag. Följde med på en guidad tur som vandrarhemmet höll i, vilket var ganska roligt.

Dumma var bara att det var jävrigt långt att gå och det började regna på slutet. Men guiden Liam/Draco Malfoy/Macaulay Culkin var i alla fall trevlig och så var även människorna som gick turen med mig. Träffade 3 goa tjejer från Norge, en mamma-och-dotter från Malmö, en fransyska, några tyskar och en dröse killar jag inte riktigt fattade var de kom ifrån.

På det hela taget väldigt trevligt.

Efteråt så gick jag först och handlade (middag+frukost) och lagade en ordentlig middag bestående av stekt ris men kyckling, böner och diverse grönsaker. Kunde behövt kryddor (så som salt till exempel) men var väldigt gott. Köpte även en matlåda på Coles (typ Ica) så har lunch till imorgon också.

Och efter det så träffade jag Jonna, Loas klasskompis från John Bauer. Hon blev väldigt glad över att höra skånska, då hon mest träffat svenskar från de mer nordliga delarna av Sverige (så som Småland) och jag blev väldigt glad att träffa en svensk som inte var en total främling.

För övrigt är jag inbjuden att fira hennes födelsedag imorgon, då hon fyller 20 år då.

Här näst kommer så många bilder jag nu orkar och hinner lägga upp. Fler ska väl hitta in på facebook, när jag har tid, ork och internet till det. Fatta, en timmes internet här på vandrarhemmet kostar 3,5 dollar. Skrämmande.


Bild 1. Min vattenflaska och ikeabatterier på flygplatsen i Brisbane.

Såhär fint såg det ut innan jag fick reda på att mitt flyg var 1,5 timmer försenat.

På guidad tur.
Älskar att se ny gatukonst (ny för mig), och denna med vattnet var riktigt cool.

Ett hål i marken som fascinerade hela gruppen så att guiden fick stanna och vänta på dem.

Utsikten från bron över Darling Harbor.

Mer statyer och konst. Vackert!

Gatukonst "på riktigt".

Han hade en bild i den där boken, och det kopierade han på de stora papperna han tejpat fast i marken. Och sen fick man gärna ge honom en slant medans han satt där, antar att det är så han får råd med alla kritor han använder upp.

Ett STORT gammalt köpcenter, som varit jag vet inte vad, men som renoverats upp till denna standarden. Aldrig sett något liknande köpcenter.

En fågel. (Peder, vilken sort?)

Operahuset! Känns inte så galet stort när man väl står där men antar att det är lite större om man går in i själva byggnaden. Och sedan så var jag ju på en ände och inte en långsida, gör nog lite det med :)

Utsikten från Operahusets trappa, och i parken rakt fram, uppe på klippan, där satt vi och åt lunch.

En av de glada glada norskorna, hon posade för en av sina kompisar så då passade jag på också.

En klippa längs promenaden ute vid vattnet.

Klassika utsikten mot operahuset och bron.
Dålig hållning, fy xD
Vet inte om ni kan gissa vad det där är..
Men det är i alla fall fladdermöss. Många många många, som hängde mest överallt, såg det ut som, i trädtopparna. I skymningen så börjar de visst flyga omkring allihopa också.
Någonstans efter det här, eller strax före, så började det regna på oss. Konstigt att det klarade sig så länge som det gjorde, för när himlen väl öppnade sig så var den inte nådig.

Hyde Park.
Ja, australiensare har dålig fantasi :P

3 kommentarer:

 1. Hej Annika du ser ut att ha det bra. Att du träffar så många är ju jättebra. Kul att se DEJ framför operahuset. Kram från far

  SvaraRadera
 2. Å vad roligt att du träffar lite folk och hittar på nåt skoj! Härliga bilder, operahuset känner man ju igen (och det var väl typ allt jag sett från down under!). Olle borde skriva lite till dej för han har faktiskt varit där, men det är nog 20 år sen. Ska försöka få honom att fatta tangentbordet.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Far: Jag är trött som få (sov lite inatt) men ja, har det bra :)
  Elisabet: Tycker jag med :P Och skulle vara kul om Olle kunde fatta tangentbordet, intressant att höra vad som fanns här att göra, om så för 20 år sedan :P Kan väl anta att operahuset inte förändrats så enormt mycket ;)

  KRAM

  SvaraRadera