torsdag 21 april 2011

Hays Market och spring i benen

Ytterliggare en dag springandes omkring i denna stora stad. Dock håller jag ju mig till centrum så märker inte av storheten jättemycket. Dock är det ju lite stressigt runt omkring en hela tiden, bilar och människor i massor mest överallt. Men samtidigt inte så att man blir tokig av det. Jag vet inte riktigt, det är en stor stad med massor med rörelse, men den är så trevlig att man inte tänker på det så mycket.

Idag har jag åter igen gått runt med CV till lite fler ställen, dock inte så många som igår. Blev lite besviken när jag på det första stället möttes av ett tvär nej. Eftersom jag inte har RSA eller RCG än.
RSA betyder Responsible Service of Alcohol.
RCG betyder Responsible Conduct of Gambling.
För att jobba på ett ställe där de serverar alkohol eller där det finns spelmaskiner så ska man ha dessa licenser, eller var man ska kalla det. Man går en kurs en dag och sedan får man jobba vart som. Dock kostar det typ $50-60 för att gå en sådan kurs. De är dock bokade nu och på lördag går jag den första kursen och på torsdag nästa vecka går jag nästa.

Sedan, efter att ha gått runt lite på stan så gick jag ner till Hay St och Hay Market. På de översta 3 våningarna finns där affärer och på den understa så är det typ som en marknad, med stånd med billiga kläder, smycken, klockor, elektronik, leksaker, skor, underkläder, ALLT. Och det är som sagt hyggligt billigt. Sedan finns där också en grönsaks/frukt avdelning, och visst även med kött. Den ska visst stinka dock, enligt Jonna, så har inte varit där och kollat än.
Men jag köpte mig en klocka (för min gick sönder första veckan i Brisbane) och ett fint armband. Vet inte hur man gör precis ett sånt, lite därför jag köpte det.

Men nu ska jag gå och koka en majskolv jag köpte i alla fall.Satt för övrigt och lyssnade på Dj Blend medans jag skrev. Jag vill ut och dansa igen!!

3 kommentarer:

 1. Låter som en bra dag. Du trivs uppenbarligen i storstan! Pratade med Britt i fm och instruerade henne hur man kommenterar din blogg, så snart kanske hennes inlägg också går att läsa. Hon berättade att hon och Carlos ska åka till Dublin några dagar före midsommar, hans 25-årspresent. Siri ringde nyss och hälsade från Rumänien där hela familjen är just nu. Kul för dem! Själv kan jag glädjas åt att få duscha i vårt NYA badrum ikväll!!! Kenneth håller på för fullt. Duktig människa! Här har varit 20 grader varmt idag och stumporna har åkt av. Härligt! Ska gå och ta ut en chokladkaka ur ugnen som jag bakat till jobbarna för kvällsfikat, det är de värda. (Far också alltså.) Kram från mor

  SvaraRadera
 2. Aaaw, orattvisst, jag vill ocksa duscha i en ny dusch! Men men, skont att det ar klart.
  Vad bra, hon skrev till mig och undrade om jag fatt nagra av hennes kommentarer, men det har jag ju inte. Men harligt med Dublin! Later som en utmarkt ide.
  Och trevligt med halsningar fran Rumanien, du far halsa tillbaka. Om du nu pratar med dem snart igen :P
  Hoppas chokladkakan var god och halsa far och Kenneth!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Najs! Kanske en bra idé att gå en sådan kurs, hoppas du fixar ett jobb efter det då (: Du är duktig, Anks!

  PUSS

  SvaraRadera