torsdag 7 april 2011

Lunch och dåligt minne

Idag har varit en lite konstig dag tidsmässigt. Kom upp i tid idag, var ute ur mitt rum innan jag börjar vid halv8. Och sen var det raka spåret ut i bilen nästan, mer eller mindre, för att först köra Darcie till dagmamman och sen Jordan till skolan.

Tyvärr kom vi bara till dagmamman, för när jag skulle köra därifrån så tyckte jag mig höra ett konstigt ljud. Lät som något av däcken. Så jag stannar och går ut och kollar. Ser ingenting. Så kör vidare men oljudet kvarstår. Så stannar bilen en gång till för att gå ut och kolla. Och denna gånger hittar jag faktiskt något.

I mitt vänstra framhjul sitter där en skruv inkilad. Eller snarare inkörd, rakt in i däcket. Woho! Så jag är fast, för vågar inte köra längre, för vill inte skada däcket mer eller vad som nu kan hända. Lät inte bra i alla fall. Så Pete fick komma till undsättning och medans han bytte hjul på min bil så fick jag ta hans bil och skynda Jordan till skolan, så han inte kom alltför sent. Men det var ingen fara, vi var inte sist i alla fall.

Väl hemma satte jag mig och mejlade Tina, den nya au pairen och sedan begav jag mig till Victoria Point för ville kolla lite i köpcentret och köpa något papper att klistra mina fina foton på. Inte gjort det än dock, men nu kan jag ju göra det om jag vill. Efter det gick jag till biblioteket och läste ut min bok och lämnade tillbaka den. Ville låna en ny men kunde inte hitta någon jag ville ha, och eftersom jag har Harry Potter-böckerna kvar så struntade jag i det.

Och till sist så mötte jag upp med Tina, eftersom hon smsat mig.

Vi hade lunch på Sushi Point och jag kom ihåg att ta en bild!


Så det är såhär restaurangen ser ut inuti. Man tar helt enkelt de tallrikar man vill ha och sen betalar man för dem. Så man kan ta så många och så få man vill.

Efter lunchen gick vi först ner till köpcentret och sedan tillbaka till där Sushi Point är. Sushi Point ligger bredvid en stor damm och i en radda längs med ena stranden finns en massa restauranger. Det kallas Lakeside, ganska enkelt. Och i den härigare dammen finns det dels en massa ålar. Men även en massa sköldpaddor upptäckte jag idag. Så gjorde mitt bästa för att ta kort på dem men gick inte direkt bra. Men det är vad bilden föreställer om ni undrar, några sköldpaddor i en brun damm med ett moln speglat.

Sedan var det tänkt att jag skulle hämta Jordan och Darcie efter skolan respektive dagmamman. Men eftersom det är torsdag så tänkte jag att bra, Jordan har badminton, då hämtar jag honom först 4 och kan köra till Darcie direkt. Men precis innan jag hoppade i bilen kom jag på en sak. Badmintonen slutade förra veckan. Så jag var 10 minuter sen att hämta honom, inte 10 minuter tidig att hämta Darcie. Skitbra! Skyndar mig till skolan men väl där är jag nästan 20 minuter sen och Jordan har redan blivit skickad till först expeditionen som ringde Annie och Pete, för att sen bli hämtad av Pete istället.
Väldigt lyckat alltihopa. Och sedan, väl hemma med alla barn och allt, så körde vi till Capalaba ( som INTE uttalas Kappalabba) och först ett köpcenter för att gå till försäkringsagenten med Jordans läkarräkningar, tror jag det var, och sedan ett annat för att gå till en affär som hade rea på lite allt möjligt.

På vägen dit tog jag och Jordan bilder av varandra litegrann och roade oss med det.

Första köpcentret, påväg in där sken solen som om det aldrig regnat någonsin. Vilket det gjort som in i bomden, flera gånger idag. Rätt vad det är så öppnar sig himlen bara och det fullständigt öser ner.
Nu ska jag gå och äta lite svenskt godis och kolla på The Good Wife.

2 kommentarer:

 1. Vilken "lyckad" dag med bilen och barnhämtningen!
  Men en lyckad dag med en ny kompis! Hade ni trevligt? När ska ni träffas igen?
  Hittar DU verkligen ingen bok på biblan?!! Konstigt!!! Bättre lycka nästa gång!
  Ikväll fick jag äntligen se Hannas pjäs. Den var bra och gripande och fullsatt i salongen. Knäpptyst under hela pjäsen som varade 1 timme och trekvart! Hanna blev glad och överraskad över att jag var där och blev glad för blommorna. I morgon kommer Christin och vi ska på fest i sockenhuset. Hoppas jag orkar. Har ju varit borta varje kväll denna veckan för ovanlighetens skull. Nåväl, ha det bäst! Kram mor

  SvaraRadera
 2. Väldigt "lyckad", ja :P Men men, det ordnade sig.
  Ja, jag hade trevligt med Tina, hon verkade också ha trevligt :) Vet inte exakt när vi ska ses, kanske imorgon.
  Vad kul att du såg Hannas föreställning, och att den var så lyckad! Och kul att hon gillade blommorna och att du överraskade henne ;)
  Ha så trevligt på festen med Christin! Kul att vara ute en hel vecka med ibland ju, även om det tar på en. Ha det bäst du med! Kramkram

  SvaraRadera