torsdag 31 mars 2011

Sushi, piercing och "wienerbröd"

Idag har det varit torsdag och som vanligt på torsdagar var jag ledig från det jag lämnade Jordan i skolan tills det jag hämtade Darcie hos dagmamman. Det är ungefär från halv9 till klockan 3. Det är ganska skönt faktiskt, och så fort jag lämnat barnen så körde jag hem igen och la mig i sängen. Somnade snart och sov tills klockan var 11. Behövde ge mig av då, för jag hade en tid hos piercaren klockan 12. Så jag kravlade mig upp, plockade ihop mina saker och körde ner till Victoria Point. Hade lite tid tills jag skulle vara hos piercaren när jag kom till köpcentret så jag gick bort till Ed's PC för att höra om det går att ordna en ny tangent till en dator. Min saknar ju 3 stycken och hade varit bra att ha.. Det är dock inte möjligt, datorföretagen ser det som mer lukrativt att istället begära nästan 1000 kr och byta ut hela tangentbordet. Super.

När jag fått veta detta så fortsatte jag strosa genom köpcentret tills klockan var nästan 12 och då gick jag bort till affären där de sticker nålar igenom folk. Väl där så var det en liten flicka som först skulle ta hål i öronen, hon var bara 3 men hon hade visst tjatat på sin mamma i flera månader så hon hade gett med sig. Men eftersom hon var så liten så var de tvungna att göra båda hålen samtidigt, för att hon inte skulle gå där ifrån med bara ett. Detta var dock snart avklarat, med lite gråt på slutet såklart. Det verkade visst komma som en chock för henne att det gjorde ont, barn förstår verkligen inte hur saker och ting kan höra ihop. Som de där fina glittriga sakerna som sitter i öronen, hur kom de dit? Vem bryr sig, bara gör det. Aj!

Men sedan blev det min tur, och jag gick in i det lilla rummet och la mig på britsen. En annan tjej den här gången, men hon verkade lika trevlig och proffsig. Rysligt vad unga piercare de har dock.
Piercingen jag gjorde (hon gjorde) den här gången kallas septum (om du undrar mor), och är helt enkelt en tjurring. Jag föredrar dock septum, låter inte lika dumt.
Och detta gjorde såklart också väldigt ont, men fortfarande inte lika ont som örat. Detta sved men fick mig inte att vilja skrika. Ögonen tårades dock, men det var för att det är näsan. Du vet hur det är när man nyser eller rycker ett hårstrå ur näsan? Den reaktionen var det som triggades, jag nös faktiskt 2 gånger under hela grejen.

Efter att min piercing var klar gick jag och flyttade bilen, för sushirestaurangen jag tänkte äta på låg i andra änden av Victoria Point, och även om det inte var en så farligt lång promenad så hade jag ingen lust att gå tillbaka när jag var mätt.
Så äntligen fick jag prova den där sushin. Och den var riktigt fin måste jag säga, riktigt riktigt fin. Om jag kunde skulle jag återvända imorgon dag. Får bli i helgen kanske, eller på måndag.

Efter lunchen gick jag bort och kikade i en affär som Annie nämnt, för att försöka hitta en ny bikini. Gick inte, hittade inget, men så kan det gå. Gick bort och kollade på biografen också, bara för att veta hur där ser ut. Den var ganska stor verkade det som och jag tror jag ska gå på bio snart. Sedan gick jag till ett bageri som enligt sin skylt bakar på europeiskt vis. Vet inte hur det är med det direkt, köpte något de kallade Danish men det så verkligen inte ut som något wienerbröd jag någonsin sett ^^

Det är the high lights av min dag, väl hemma tog jag bara det lugnt och sen hämtade jag först Darcie och sen Jordan.

En ovanligt skitdålig bild, för att vara jag, men den föreställer restaurangen där jag åt lunch, nämligen Sushi Point, fantasifullt verkligen, då det ligger vid Victoria Point...
Lovar försöka komma ihåg att ta kort på sushin nästa gång.

"Wienerbrödet", eller Danish.
Googla danish vetja, de håller med mig om att det där verkligen inte är typexemplet av ett wienerbröd..

Och slutligen en bild på mig med min nya piercing. Den syns inte så mycket då det är en "hästsko" istället för en ring, men det som är bra med den här är när den väl har läkt så kan jag "gömma" den upp i näsan om jag känner att de behövs, till exempel när jag söker jobb. Är väl egentligen enda anledningen till att jag skulle gömma den, för jag tycker den är ganska söt :)

För övrigt, örat är fortfarande den värsta piercing jag någonsin gjort, näsan sved lite, och ögonen tårades eftersom det är just inne där, men den var inte ens hälften så smärtsam som min industrial.

10 kommentarer:

 1. ser awesome ut! :D

  SvaraRadera
 2. Ok, nu räcker det! Med piercing menar jag.
  Du får väl baka wienerbröd hemma och gå dit och visa dem. Jag tror faktiskt att Kei bakade det en gång här. Ganska omständigt, så jag har aldrig gjort det. Jag ska snart göra 3 st vinbärspajer för det är min tur att ha fredagskaka imorgon! De är ju snabba att göra! Och goda att äta. Har du skrivit till Kei? Hon skrev till oss innan i veckan och vill gärna höra av oss. Ge inte upp bikiniletandet, det finns nog nånstans. Eller baddräkt. Ska till kören ikväll. Ska sjunga 2 ggr i påskhelgen.
  Kramisar från Mor

  SvaraRadera
 3. INTE SNYGGT.

  Haha, Danish var ju ett roligt namn. Dels för att det då betyder dansk men även för att vår fd. extralärare heter det.

  PÖSS

  SvaraRadera
 4. Deanne: Tackar så mycket!

  Mor: Lugn, jag har fått nog själv av piercingar, de gör ju ont för bövelen!
  Och nä, orka baka wienerbröd :P åker jag tillbaka dit är det för att köpa sushi eller gå till bibblan, inge vidare café det där ^^
  Kei har kommenterat min blogg ett par gånger och har svarat henne här, men har inte mejlat henne. Borde göra det, men kommer inte mig för att skicka mejl till någon direkt.
  Hoppas du har kul på kören :)

  Loa: FU, jag känner mig fin ;) men tror nog det blir ännu snyggare med en ring som syns lite mer. Av någon anledning kallades vår lärare Daniel Danish av 2orna.. Har aldrig fattat det smeknamnet ^^

  PÖSS

  SvaraRadera
 5. Oj, det ser lite vild ut... Irriterar de inte dig? Seita sa tufft ut, som punk! Han sa han vill också ha sånt, jag sa nej!

  jo, som Anita har sagt, bakade jag wienerbröd engång hos er. Den dag ville jag inte åka till skolan, så slappade jag och bakade istället, vilken uppriktig utbytstudent! (Förlåt Anita, att blir en problem tonåring...) Det var ganska svårt men det gick bra, de smakade gott faktiskt! Sedan bakade jag igen hemma här men gick det inte alls bra, kanske förvarmt temperatur? Smörren smälte så snabbt ju.

  Tur att du hittade bra sushi restaurang. Jag vill se hur de är. så glöm inte att ta bild innan du äter nästa gång, men man glömmer det när man är hungrig, det gör jag med ofta...

  SvaraRadera
 6. Haha, Seita har rätt, känner mig stentuff ;)

  Ganska imponerande, att baka wienerbröd själv! Synd att det inte funkade i Japan dock :(

  Väldigt bra att jag hittat en bra sushirestaurang, åt där ikväll igen ;) Och kom ihåg att ta ett foto, blev dock inte så bra då det är mörkt.. Får se hur den blev, om jag lägger upp den eller ej :) Och ja, är man hungrig så vill man bara äta ;)

  SvaraRadera
 7. Patricia Saksholm1 april 2011 14:25

  JÄTTESNYGGT! :D Passa faktiskt dig skitbra :D

  SvaraRadera
 8. TACK kära Patricia, jag är förtjust :D

  SvaraRadera
 9. Supersnyggt syrris!!

  SvaraRadera