söndag 27 mars 2011

IKEA!!!

Idag har jag varit på Ikea. Det var faktiskt väldigt roligt, väl inne i affären så kände jag mig ganska hemma. För det är ju bara ett Ikea, så det var inte så annorlunda från hemma. Själv restaurangen såg nästan precis ut som restaurangen på nya Ikea nere i Malmö, förutom utsikten då.

Och självklart så var jag tvungen att prova deras köttbullar, om det var så stor skillnad från hemma. Det var det inte, enda skillnaden var att de inte hade vanlig kokt potatis, man fick välja mellan potatismos och pommes frites istället. Och att de inte har någon salladsbar, utan man får köpa en skål sallad för sig i så fall, som redan är upplagd.


Köpte en äppeldryck av ciderkaraktär, made in sweden, mest för sakens skull ;)

Jag handlade inte så enormt mycket där idag, det är inte direkt en affär någon som jag handlar mycket i. Svårt att släpa med mig en soffa hem till Sverige sen liksom.

Några saker köpte jag i alla fall, 2 stycken små mjukisdjur som kostade 7 kr stycket. Vet inte direkt varför jag köpte dem, mer än att de föreställer en älg och en varg och var från Ikea. Räcker visst för mig. Sen köpte jag 2 paket batterier också, till min kamera, då jag tyckte att det åtminstone borde räknas som billigt. De kostade ca 27 kr paketet. Köper batterier så sällan, så vet inte om det är billigt eller ej, men lär inte hitta det billigare här. Men i alla fall, nu har jag bra med batterier.


Har inte bestämt mig för vad jag ska kalla mjukisarna, men känns som att det borde vara typ Sune och Rutger eller något. Förslag välkomnas!


En sak som fick mig att känna mig riktigt bra var att alla namn på saker och ting är de samma. Till exempel de vanliga Tindra-ljusen heter fortfarande Tindra. Även saker med namn som innehåller Å Ä och Ö heter det samma. Roade mig väldigt med att gå omkring och läsa på skyltarna högt för mig själv.

Sen hade de utanför kassorna fler hyllor där se sålde sina matvaror. Ikea har ju sitt egna märke, men de säljer också några typiska svenska saker, så som Kalles Kaviar, Ahlgrens bilar och Marabou. Och eftersom godis lite var anledningen till att jag körde till Ikea så var jag ju tvungen att köpa lite. Men det var nog det dyraste Marabou jag någonsin köpt. Chokladet kostade 6,99 dollar, vilket är ca 47 kr. Bilarna var lite billigare, men de var dyrare än de är på Maxi, 2,99 dollar, ca 20 kr.

Så att köra till Ikea för att köpa godis är nog ingen bra affär skulle jag säga, dock vet jag i alla fall nu att de inte säljer Djungelvrål där, så inte lönt att köra dit igen för det.


Sen körde jag till Victoria Point när jag körde hem och gick in på köpcentret. Jag hade nämligen bestämt mig för att köpa nya skor, då mor upplyste mig om att jag inte kan använda mina svarta tygskor om tårna tittar fram. Sorgligt måste jag nog erkänna att hon har typ rätt, så köpte ett par enkla bruna skor. Ville ha ett par som är enkla att trampa i, men inte är flipflops. För är fortfarande inget stort fan av dem.

Men det är ju bara skor.


Och så har jag nu rotat igenom Annies boklådor ute i garaget för kände att jag håller på att bli desperat. Behöver läsa verkligen, och nu har jag inte gjort det på flera dagar så.. Rotade fram hennes Harry Potter-böcker, tänkte att de är tillräckligt lätta för att inte vålla mig allt för mycket problem utan borde flyta på som en svensk bok. Jag hade i och för sig tänk köra till biblioteket imorgon, men jag klarar mig inte längre. Men går nog dit ändå, om inte så för att lära mig hitta därinne lite.

Har tittat på böcker flera gånger, men de är inte alls billiga, inte ens pocket. 19 dollar för en Lee Child-pocket, vilket är 129 kr. Det tycker inte är det minsta prisvärt, så jag tror jag ska skaffa mig ett lånekort istället.Nu är middagen avklarad och barnen är i säng. Så nu ska jag strax gå och duscha, för att sen äta lite svenskt godis och börja läsa Harry Potter och de Vises Sten. Känns bra.

9 kommentarer:

 1. Kul att höra hur du har det. Du verkar ganska hemtam i trakten nu tycks det :-)Jättesnygga skor! Ett lånekort är väl en bra idé, onödigt att lägga så mycket pengar på böcker, du kan ju inte släpa hem alla.
  Nu har våren kommit på allvar. Vi var i Önnestad igår när Lovisa tävlade, och vi satt i solen på en bänk och jag blev röd både i ansiktet o på halsen. Man blir förvånad att solen tar så bra redan! Har köpt lite påskliljor och penséer och satt i en järngryta utanför dörren, det blev så fint:-)
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att de ska heta Jörgen och Anita :o)
  Mmmmmm Marabou!

  SvaraRadera
 3. Elisabet: Jo, jag hittar definitivt lite här nu, men jag fick skriva ut en karta för att hitta hela vägen till Ikea. Gud bevare google!
  Tack, gillar dem med :)
  Känner också att det är dumt att köpa för många böcker här, kanske köper en innan jag ska flyga hem eller något.
  Vad skönt att våren är på allvar äntligen, hörde att tävlingen gick ganska så hyfsat också :)
  Fint med blommor, så ska det vara, längtar efter vår i skåne själv, lätt den finaste årstiden ju!
  Therese: MMMMMMMMMMMMM MARABOU, heter det ;) Och Jörgen och Anita känns inte riktigt rätt, kom på något bättre ;)

  SvaraRadera
 4. Ganska precis en månad efter förra IKEA-köttbullstallriken! Smakade det bra?
  Jag tycker djuren kan heta Sven och Svea. Snygga skor! Akta dig för skoskav! Hörde inte nån prata svenska på IKEA? Du kanske ska söka jobb där.
  Jag förstår att det var kul att komma dit för det är det ju alltid!
  jag har också satt penseér i lådorna på kökstrappan idag, men det har inte alls varit särskilt skönt väder här även om solen var framme. Det var -7 grader i natt! Jag har sjungit i kyrkan idag och far var och lyssande. Det lät bra sa han. Ska hälsa och tacka för kramen från Stig! Och även hälsningar från Siri som tittade in en stund medan Astid var hos Lars och sjöng. Nu ska jag äta! Kram mor

  SvaraRadera
 5. Den smakade minst lika bra som köttbulletallriken i Malmö, dock inte lika bra som dina köttbullar kära mor ;) Sven och Svea, ska tänka på det..
  Ska verkligen akta mig för skoskav, tänker inte ens kasta mina svarta förrens jag är säker på att de bruna funkar ^^
  Ingen svenska hördes på Ikea, endast engelska tyvärr.. Och ja, kanske söka jobb där, att vara svensk borde nästan vara referens nog ^^
  Om det är -7 på natten så borde inte dina penseér överleva så länge... Hoppas de klarar sig dock.
  Bra att sjungandet gick bra, hälsa tillbaka till Stig och Siri :) Nu ska jag till biblioteket! Kramkram

  SvaraRadera
 6. hahaha!! Ikea = klassisk. Men gott att där var en ikea i Australien tänk om det bara var spindlar och kängurur. xD

  SvaraRadera
 7. Hahaha, ja, tur att här finns lite civilisation i alla fall ;)

  SvaraRadera
 8. Jag kommar ihåg hur duktig Anita är med att laga mat och baka kakor. allt var jättegoda!! Jag tror jag har lärt mig ganska mycket från henne. Tack för det gick jag upp nästan 10 kilo i vikt när jag bodde hos er, ha ha. Jag med saknar svensk mat och godis ibland. Ikea finns i Japan också men tyvärr inte på okinawa.
  Okinawa är varm idag, ca +21, man kan nästan bada på havet. sköt om dig!
  min blogg--- http://tack.ti-da.net/

  SvaraRadera
 9. Ja, mor är verkligen bra på mat och kakor.. Saknar det verkligen! Och att du gick upp 10 kilo, tss, precis vad du behövde, du är ju så galet smal annars kära du! Du får passa på att besöka Ikea när du är i närheten bara, synd dock att ni inte har det på just Okinawa :) Låter härligt med fint väder, ni har väl vår nu antar jag, precis som hemma i Sverige.. Här går det tvärt om mot höst och det har regnat i flera dagar. Idag är dock solen ute igen, äntligen!
  Ska sköta om mig, och försöka komma ihåg att kolla på din blogg, svår att läsa den bara, Google Translate funker inte så bra med japanska tyvärr.. Men fina bilder :)
  Kram!!

  SvaraRadera